The business / retail complex was situated on a crucial and highly debated location on Tallinn renewing waterfront, formerly restricted area – so the issues to solve were architectural as well as urban. The huge plot and demanding program were divided into two separate volumes with contrasting appearances. The bigger one forms a diverse urban block of its own whereas the smaller one engages with the existing hotel next to it. In between, an undulating street is formed, the directional axis of which continues logically the spatial developments of Rotermanni district nearby, enabling straight access from there to the waterfront.

The bigger volume houses retail and offices. Different levels on its perimeter form private, semi-private and public nest-like open areas, accessible from inside as well as from the street. In the lower floors shopping area, the classic atrium-type mall has been turned inside out, forming three stories of glazed shopping arcade along the whole perimeter. This prevents ignorant mute wall surfaces and confusing indoor spaces common for shopping centers, and ensures maximum indoor and outdoor space integration. The smaller volume, housing a night club and sports facilities, communicates its light-hearted content by a night black façade spangled with reflecting window sequins.